Een duo met een passie…

BP FruitCraft is de betrouwbare schakel tussen kwekers en importeurs van Belgische groenten en fruit. Zaakvoerders Wendy Bangels en Tim Pittevils zetten al hun passie en expertise in om langdurige partnerships te creëren. Zij hebben jaren ervaring met het exporteren van o.a. appelen, peren en aardbeien naar verschillende handelaars, zowel binnen als buiten Europa. BP FruitCraft werkt volgens een efficiënte en flexibele structuur, zonder onnodige kosten. Nieuwe koelcellen of laadkaaien bouwen? Daar doen we niet aan mee, integendeel. Wij willen de huidige infrastructuur van de teler volop benutten. Het resultaat? Een transparante prijsvorming en een win-win situatie voor alle partijen. Als kers op de taart garanderen wij eerlijke communicatie en een uitstekende service. Problemen? U kan op ons rekenen, elke dag opnieuw.

“Wij hebben niet enkel feeling met de sector, maar hebben ook in de schoenen van de teler gestaan. We kunnen ons perfect verplaatsen in zijn dagdagelijkse bekommernissen.”

Een bedrijf met een missie…

Met een rugzak boordevol expertise besloten Wendy en Tim in 2018 de handen in elkaar te slaan en lanceerden ze BP FruitCraft. Hun bedrijf is geen traditionele groothandel voor groenten en fruit, maar vormt de betrouwbare schakel om partnerships te sluiten tussen teler en importeurs. Alle logistieke zaken worden door hen tot in de puntjes geregeld. Het doel? Een meerwaarde creëren voor beide partijen.

“We zijn geen traditionele fruithandel, maar gebruiken onze kennis om synergieën te vormen.”

Een onderneming met een visie…

Wendy en Tim streven naar een transparante prijsvorming voor de kwekers én de handelaars, zonder overbodige kosten. Hoe doen ze dat? Door een flexibele structuur te hanteren, en grote hoeveelheden fruit of groenten te verkopen met een vaste contractprijs. Benieuwd waar uw peren naartoe gaan, of van welke teler de geïmporteerde appels afkomstig zijn? Ze communiceren open en eerlijk, altijd. Hun ambitie? In de toekomst willen ze nog meer Belgische fruit- en groentesoorten naar het buitenland exporteren, afhankelijk van de vraag.

“Door onze manier van werken willen we ons onderscheiden in een moeilijke markt, waar enkele centjes een wereld van verschil maken.”

Fruit exporteren? Groenten importeren?